Тортилья є основою для багатьох страв, до найбільш популярних традиційних страв з тортильи можна віднести буріто, кесаділью, тако, фахітос, та інші закуски. Обов’язковим елементом всіх страв з тортильи вважаються соуси і салати (наприклад, сальса або гуакамоле), що додають їм соковитості і формують той самий неповторний смак. Крім того, тортильї часто подають замість хліба до інших страв (наприклад, до чилі кон карне). Вони служать основою для пирогів, рулетів з начинкою, канапок і сендвічів. Їх їдять смаженими або печеними, подають просто так або згортають і наповнюють начинкою. Начинка може бути як солона, так і солодка. А хрусткі шматочки використовують як гарнір і загущують ними супи. Продукт прекрасно підійде для організації вечері, приємно урізноманітнить повсякденне домашнє меню, а також меню ресторанів та кафе, та являється здоровим аналогом фастфуду.
КУРС СКРУЧУВАННЯ ТОРТИЛЬЇ
Як подавати тортилью? З фантазією! Представляємо Вам кілька цікавих і дуже ефективних способів.
МИСОЧКА
запікаємо тортилью в двох мисках, надаємо їй форму у великій мисці, а зсередини притискаємо меншою
РУЛОН
скручуємо тортилью класично як млинець, залишаючи відкритою з обох сторін
ХОТ-ДОГ
скручуємо тортилью в рулон, закритий з одного боку
МІШЕЧОК
накладаємо фарш в центр тортильЇ, збираємо усі краї вгору і формуємо мішечок, зав’язуючи його, напр., Зеленою цибулею
ТАКО
підвішуємо міні-тортильї на решітці в духовці і запікаємо їх так, щоб вони придбали форму літери «U»
П’ЯДИНА
наповнену начинкою тортилью складаємо навпіл і так запікаємо
НАЧОС
нарізаємо тортилью трикутниками, їх розмір залежить від Ваших переваг
КЕСАДИЛЬЯ
наповнену начинкою тортилью складаємо навпіл і так запікаємо, потім розрізаємо на три або чотири рівні частини
РІЖОК А-ЛЯ КЕБАБ
надрізаємо тортилью (від краю до центру) і скручуємо в ріжок, який наповнюємо начинкою
ВРАП (Сендвіч Врап)
скручуємо тортилью як крокети, тобто рулон, закритий з обох сторін
РІЖОК
складаємо тортилью навпіл і знову навпіл, відкриваємо
МАКАРОНИ
скручуємо тортилью в рулон і ріжемо на тонкі смужки
ЗІРКА
накладаючи на себе по черзі боки, складаємо тортилью так, щоб вийшов шестикутник, сформовану таким чином зірку запікаємо
КОНВЕРТ
накладаємо фарш на тортилью і складаємо її чотири сторони в середину, потім всю складаємо ще навпіл
ТРИКУТНИК
два протилежні краї тортильи накладаємо один на одного навскоси і закриваємо третім знизу
Дистриб’ютор в Україні ТОВ “Сі Джі Трейд”
Всі права захищені, 2019.