Фахітос
Ця страва не має єдиного правильного рецепту, у кожної господині і в кожному кафе або ресторані ви знайдете різні рецепти. Точніше, рецепт, звичайно, один, а ось начинки можуть бути різноманітні. Основні інгредієнти в страві фахітос — це тортилья, нарізане на смужки і смажене на грилі м’ясо і овочі, соус, також можна подати сметану, білий йогурт, гуакамоле, сальсу, піко-де-Гальо, а також сирний і томатний соус. Існують найрізноманітніші варіанти начинки, так, вегетаріанську фахітос можна приготувати, замінивши м’ясо овочами і грибами. Як м’ясо рекомендують використовувати саме яловичину, але якщо яловичина вам не до душі, то можна замінити її куркою, рибою або морепродуктами.
Фахітос легко можна переплутати з буріто. Справа в тому, що обидві ці страви складаються з тортильї, м’яса і овочів. Головна відмінність цих страв в тому, що буріто подається до столу в повністю готовому для вживання вигляді, тобто начинка вже дбайливо загорнута в тортилью.
А фахітос навпаки подається в розібраному вигляді, окремо тортилья і окремо м’ясо і овочі, а також кілька соусів, щоб кожен міг сам спорудити собі фахітос за смаком і додати тільки ті інгредієнти, які по-справжньому подобаються. Крім того в буріто як правило не додають м’ясо, нарізане шматочками, найчастіше в нього кладуть фарш, приправлений сиром, квасолею і овочами, в той час як в складі фахітос м’ясо повинно бути нарізане тільки тонкими смужками і неодмінно обсмажене на грилі.
Рецепт
Крок 1:
Спочатку необхідно замаринувати м’ясо. Для цього наріжте куряче філе тонкими смужками, зверху натріть цедру від одного лимона, вичавіть з цього ж лимона сік і додайте його до м’яса. Також до м’яса додайте 2 ч.л. з гіркою кориці, 2 ч.л. коричневого цукру, 2 ч.л. паприки, орегано і кумина, а також трохи солі і 2 ч.л. оливкового масла. Залиште маринуватися куряче філе на 1-1,5 годиниКрок 2:
У цей час можна приготувати соуси. Гуакамоле: стиглий авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку і наріжте дрібними кубиками, полийте його соком третини лимона, додайте часнику, 2 ст.л. масла і пучок кінзи. Подрібніть отриману суміш у блендері. Піко-де-Гальо: помідори наріжте дрібними кубиками, додайте до них дрібно нарізаний чилі, сік 2/3 лимона, дрібно нарізану зелень кінзи, 2-3 дрібно порубані часточки часнику і сіль. Соуси готовіКрок 3:
Тепер очистіть цибулю і наріжте півкільцями, перець очистіть від насіння і наріжте соломкою. На сковороді гриль обсмажте куряче філе, потім додайте овочі і продовжуйте смажити до тих пір, поки овочі не підсмажились. Але в той же час потрібно не допустити, щоб вони стали м’якими, овочі повинні залишитися хрусткимиКрок 4:
Подайте на стіл тортилью, в глибоких мисках соуси і начинку для фахітос на великому блюдіДистриб’ютор в Україні ТОВ “Сі Джі Трейд”
Всі права захищені, 2019.